به گزارش میراث آریا، رستگار یوسفی روز پنجشنبه ۱۷ آبانماه در جشنواره شکرانه انار پاوه با اشاره به ظرفیت غنی اورامانات گفت: اورامانات منطقه هنر فرهنگ و تمدن است، باستانیترین و قدیمیترین تمدنها در این منطقه شکل گرفته است آثار متعددی از دورانهای مختلف باستان داریم از ساسانی تا دوران مادها همین ویژگی شهرستانهای اورامانات سبب شد که در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بحث ثبت جهانی اورامانات را مد نظر قرار دهند که با زحمات تمام عزیزان در دولتهای قبل منظر فرهنگی هورامان/ اورامانات ثبت جهانی شد.
نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر به کتابهای تاریخی هم نگاه کنیم جایگاهی که این منطقه در شکلگیری تمدن ایرانی داشته جایگاه بیبدیل است.
او با عنوان اینکه از مهمترین آیینهایی که مردم این منطقه داشتهاند آیین شکرگزاری بوده است، تصریح کرد: همیشه باوری بوده در زمانهای مختلف به ویژه در زمان برداشت محصولات که عمل کنند به آیه شریفه «وَ إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ وَ لَئِنْ کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابِی لَشَدِیدٌ» همیشه شاکر بودند و این مردمان در مهمان نوازی در دفاع از این آب و خاک که زبان زد بوده و تاریخ گواه رشادت این مردمان است.
یوسفی تصریح کرد: به خاطر شرایط منطقه در نشستی که با وزیر میراثفرهنگی خواهیم داشت در این خصوص نیاز است که اورامانات فقط ثبت جهانی در منظر فرهنگی را نداشته باشد بلکه از این ثبت جهانی بهرهای ببریم بسیاری از ظرفیتهایی که در حوزه اورامانات داریم پتانسیل بالقوهای است و اگر تبدیل به بلفعل شود در معیشت اشتغال حتی استان تاثیر گذار است.
او با تاکید بر ظرفیتهای گردشگری اورامانات بیان کرد،: در جلسه با وزیر کار تاکید کردم از مجموعه ۹ هولدینگ زیر مجموعه شرکت شستا در حوزه گردشگری و ایجاد خدمات با توجه به ظرفیتهایی که در شهرستان داریم، به ویژه مرز شوشمی که در حال حاضر تردد مسافر در آنجا انجام گرفته باید خدمات گردشگری انجام شود و لازم است دست به دست هم داده و در حوزه خدمات گردشگری زیرساختهای لازم را ایجاد کنیم.
او در ادامه با عنوان اینکه مهمترین بحث در حال حاضر اورامانات بحث آب است که لازم است جهاد کشاورزی هم پای کار بیاید افزود: مکاتباتی با وزیر جهاد کشاورزی در مورد مشکل آب باغداران حوزه دشه انجام شده و مصوبه بسیار خوبی گرفتیم که نهایت همیاری توسط وزیر نیرو را شاهد بودیم که هزار هکتار توسعه باغات در اراضی شیبدار حد فاصل سد داریان تا بند هیرویی را داشته باشیم.
یوسفی در ادامه تصریح کرد: بیشتر مناطق ما مرتفع هستند و این مصوبه انقلابی در حوزه باغداری این منطقه است که اجرا خواهد شد.
نماینده اورامانات تصریح کرد: از لحاظ موادی قانونی که در برنامه هفتم توسعه در زمینه گردشگری داریم در لایحه بودجه ۱۴۰۴ آمده است باید دست به دست هم داده و در برندسازی محصولات باقی مناطق قویتر عمل کنیم، در این منطقه بهترین رب انار و بهترین محصولات باغی را داریم اما در زمینه برندسازی و صنایع بستهبندی مشکل داریم که انجام نشده است.
یوسفی اظهار کرد: انتظار میرود که ارگان منابع طبیعی با همکاری فرمانداری مکانی برای نمایشگاه دائمی به صورت بازارچه برای محصولات باغی ایجاد کنند
نماینده اورامانات در پایان گفت: امیدوارم در سالهای آینده جشنواره شکرانه انار پاوه ملی تبدیل شود.
انتهای پیام/
نظر شما